FEMEI CĂSĂTORITE, CE SFATURI AVEȚI DE OFERIT FEMEILOR SINGURE?

Tuturor femeilor căsătorite! Să pretindem că sunteți la o cafea cu o versiune a voastră mai tânără, de pe vremea când erați singură – ce v-ați dori să fi știut în acea perioadă a vieții tale? Haideți să oferim niște sfaturi pline de speranță aici pentru toate domnișoarele care vor să se căsătorească, dar care încă n-au întâlnit acel băiat special.

„Nu te mărita cu un proiect. Și nu te mărita ca să te simți completată. Adevărata satisfacție poate veni doar de la Creatorul tău.” (jana_gequelin)

„Cumpără-ți un bilet de avion – mergi într-o vacanță. Mănâncă ceva bun. Caută să fii consiliată. Nu sta doar în căutarea persoanei potrivite – fii persoana potrivită.” (marlowemckenzie)

„Îmbrățișează-ți singurătatea! Fiecare etapă a vieții își are frumusețea ei.” (ephenetawijaya)

„Vindecă-te emoțional cât poți de mult înainte de căsătorie. Caută un terapeut, mergi în vacanțe, încearcă lucruri pe care mereu le-ai dorit. Însă mereu trebuie să fii conștientă de faptul că chemarea ta în Hristos este cu sau fără un tovarăș de viață care să-ți fie alături. Voia Lui pentru tine niciodată nu se schimbă, așa că fă cât de mult poți cât încă ești singură. Oprește-te din a amâna aventura până ce te vei căsători, ci începe-o de acum.” (alexismcreative)

„Fii atentă să nu te îndrăgostești de ideea unei anumite persoane și așa să ți-l creionezi pe viitorul tău soț. Ceea ce vezi la Hollywood nu este real.” (lori_sohl)

„Luptă pentru puritate!” (jensenelizabeth_)

„Nu te simți vinovată de faptul că-ți dorești un tovarăș de viață. În unele cercuri creștine s-a format mentalitatea că a-ți dori acest lucru este ceva greșit. Dorința aceasta vine de la Dumnezeu. Desigur, nu doar la aceasta se rezumă căsătoria, însă ea a fost creată și pentru tovărășie. Deși nu te completează, îți oferă multe lucruri bune și plăcute. Oamenii căsătoriți tind să uite de faptul că căsătoria le oferă lucruri pe care singurătatea nu le poate oferi.” (leah.m.caceres)

„Caută consiliere premaritală.” (embracelife76)

„Nu acționa niciodată pe baza presupunerilor. Pune toate întrebările necesare pentru a te asigura că ai priceput exact cum stau lucrurile.” (mamabirdee)

„Rămâi cu picioarele pe pământ. Fiecare sezon din viață are un scop. Țintește să te apropii mai mult de Dumnezeu în această perioadă și caută-L din toată inima ta. În același timp, să nu cumva să te simți vinovată de faptul că ai o dorință de a fi cu cineva/de a avea un tovarăș de viață. Dumnezeu a pus acea dorință în tine cu un motiv.” (micaeh.tice)

„Privește la inima băiatului de care îți place. Caută să vezi cum iubește, cum se roagă și cum se închină lui Dumnezeu.” (the_secret_place_organizer)

„Discută despre sentimentele tale. Atât despre cele bune, cât și despre cele rele. Învățați mai multe despre voi înainte de a vă căsători. Dacă nu poate să te accepte acum așa cum ești, cu siguranță că nu va putea s-o facă nici mai târziu…” (susandstudios)

„Căsnicia nu te completează. Doar Isus te completează. Îndrăgostește-te de El și fi o fiică a lui Dumnezeu înainte de a fi o soție.” (_backtoeden)

„Soțul tău nu va fi „perfect” după ce vă veți căsători. Da, am spus-o! Nici tu nu vei fi perfectă… creșteți împreună în toate domeniile în care Dumnezeu vă cheamă. există frumusețe în zidirea unei vieți împreună începând de jos. Faptele simple de bunătate, tonul vocii tale când vorbiți, un sărut de bună dimineața și unul de noapte bună, chiar dacă ziua a fost îngrozitoare și foarte lungă. Dacă-L lași pe Dumnezeu să te completeze într-un fel în care soțul/prietenul tău nu poate (și nici măcar nu este chemat să facă asta), vei trăi o viață satisfăcută și împlinită – deoarece deja te-ai hotărât că ceea ce Dumnezeu îți oferă este și va fi întotdeauna de ajuns.” (montemayorcourtney)

„Bucură-te de vremea singurătății. Învață să te iubești pe tine însăți. Amintește-ți că nu ai nevoie de un soț ca să te completeze… bucură-te de starea în care te găsești, deoarece până să-ți dai seama de ce se întâmplă te vei trezi căsătorită, cu doi copii, iar al treilea pe drum. Atunci s-ar putea să regreți că n-ai fructificat mai mult această perioadă din viața ta.” (hayleyjs02)

„Nesiguranța ta nu va dispărea odată ce te vei căsători. Caută să înveți cum să-ți stăpânești gândurile. Găsește-ți încrederea în Dumnezeu. El te-a făcut într-un mod atât de frumos exact în felul în care ești, iar bărbatul potrivit te va iubi pentru că «nu ești ca celelalte fete».” (thoms1731)

„Dezvoltă-ți relația personală cu Isus. Fii singură. Fii liniștită. Postește. Slujește-L pe Domnul alături de alții. Călătorește. Trăiește-ți viața. La vremea rânduită de Domnul vei întâlni pe cineva cu care să-ți împarți viața.” (wilsonim)

„Singurătatea este cel mai bun timp din viață când poți să-I slujești lui Dumnezeu, deoarece este doar între tine și Isus. Așa că, bucură-te de această vreme din viața ta. Și, când te vei căsători, a avea grijă de cei din familia ta și a le sluji este cea mai bună slujire pe care o poți face pentru Domnul.” (miss_pottersclay)

„Căsnicia nu este 50/50. Ea este 100/100 și câteodată ajunge să fie 100/50, 100/25, 100/0. Căsnicia presupune muncă și sacrificiu. Nu tot timpul este romantică și minunată. Ea necesită devotament, sacrificiu și efort.” (annierba3)

„Să se bucure de timpul acesta fain de singurătate și să investească în ceea ce e cel mai important, relația cu Domnul ăn primul rând, apoi celelalte (fiecare cu domeniile, cariera…etc) că apoi vine timpul de ‘în doi’ și va fi si mai fain! Și nu disperați, că vine vremea la fiecare, de asta va fi și așa frumos totul și va capăta un alt sens, când înțelegi că ‘orice lucru El îl face frumos la vremea lui’! Versetul acesta a fost și motto-ul de pe invitațiile noastre.” (sab.costea)

„1. Să nu se schimbe 180° doar pentru a se potrivi cu cineva. Dacă există de la început sentimentul și presiunea că nu e îndeajuns de […] și sentimentul persistă, e un semn destul de bun că cineva vrea relația mai mult ca persoana. Încrederea în sine nu trebuie zdrobită ca o relație să “funcționeze” (e subiect delicat, adânc, valabil reciproc) 2. Să răscumpere vremea, să învețe să fie plăcute, aranjate, dedicate unei vieți de rugăciune, biruitoare pe genunchi, harnice și implicate și atunci când nu vede nimeni. A fi abordabilă și deschisă spre discuții amicale cu toată lumea face așa de mult. 3. Să investească în educație și carieră ca să poată aduce un venit, măcar pentru o vreme în casă și ca să aibă și sentimentul realizării profesionale de care multe duc lipsă. 4 (și ultimul) să se simtă prețioase și iubite și fără standardele instagram (setate chiar și de pocăituțe influențerițe) și fără iubit/soț/copii/mașina/casă modernă, like-uri, haine etc. Dumnezeu dă valoare, El ridică pe sărac din țărană și îl face să stea la masă cu împărații. Toate au timpul lor, pare lozincă, dar Dumnezeu oricum lucreaza în ritmul Lui și cu cât acceptăm mai repede, cu atat suntem mai repede fericiți.” ( estera.ilisei )

„Să devină suficient de puternice astfel încât să nu depindă emoțional de băieți. Fetele care depind emoțional de băieți tind să accepte orice băiat le iese în cale în loc să aștepte unul de caracter. Apoi, fetelor, investiți în voi – citiți, slujiți, creșteți. E o perioadă cu care nu te mai întâlnești în viață, nu o irosiți, stă în puterea voastră să alegeți să conteze.” ( erikadamarismanea )

Comentarii traduse de Stoica Timotei după articolul următor: https://www.instagram.com/p/COk-NyQltRy/?utm_medium=copy_link&fbclid=IwAR0qZrL4-NrzG3oY7llXfn8f7TLHB7z0J8Dio4M1_QZeajuKOAvbtKuNfDQ

Și comentarii preluate de la postarea aceasta: https://www.instagram.com/p/COtEYrOL0zF/?utm_source=ig_web_copy_link

Credit poză : https://unsplash.com/photos/nXo2ZsKHTHg?fbclid=IwAR2B1lo05g_uJKEYqvZ5uW8O14CmpemQ3yIemOZyJDvzDnkHTGHAn1LtYRs

5 MITURI PE CARE LE CREDEM – DUMNEZEU A SPUS: „EA E ALEASA!”
BĂRBAȚI CĂSĂTORIȚI, CE SFAT AVEȚI SĂ LE OFERIȚI BĂIEȚILOR SINGURI?
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii