CE SĂ FACI CÂND EȘTI CĂSĂTORIT ȘI EȘTI ATRAS DE ALTCINEVA, NU DE TOVARĂȘUL DE VIAȚĂ?

Ești o persoană căsătorită și fericită și începi un nou serviciu care are angajați foarte atrăgători în mediul tău. Ce faci? Ești un părinte care-și ia copilul de la școală, iar acolo vezi alți părinți atrăgători. Ce faci? Lucrezi îndeaproape cu cei din echipa de închinare a bisericii și ești înconjurat de lideri atrăgători. Ce faci?

Aș putea prezenta mai multe scenarii unde suntem în mod constant înconjurați de oameni de sex opus în fiecare zi. Totuși, nu cred că este necesar să continui lista. Realitatea este că, la un moment dat în căsnicia noastră, ne putem găsi în punctul în care începem să „observăm pe cineva în afară de tovarășul nostru de viață”. În primul rând, vreau să spun că nu este NICIO RUȘINE în lucrul acesta. Doar pentru că ai observat o ființă umană atractivă nu te face infidel sau nefericit de căsnicia ta. Dumnezeu chiar a înzestrat anumiți oameni cu o frumusețe fizică extraordinară și sunt impresionată de măiestria Lui. Am descoperit personal că observ oameni frumoși tot timpul. Dacă urmăritul oamenilor cu privirea ar fi fost un sport, mai mult ca sigur că eram undeva în liga jucătorilor profesioniști. Ce am descoperit despre mine este că trebuie să-mi păzesc inima și mintea, așa încât să nu locuiască în ea atractivitatea acestor oameni pentru prea multă vreme. Pentru că dacă se întâmplă acest lucru, atunci „observarea” se intersectează cu „pofta”, iar mintea (și inima) ta începe să se îndrepte înspre un teritoriu periculos.

Iată câteva sfaturi care m-au ajutat de-a lungul vieții:

1. Fii conștient de ceea ce se întâmplă. Te trezești că continui să privești în direcția lor și că-i observi în fiecare zi? Ia-ți timpul necesar ca să-ți dai seama de această atracție și fii sincer cu tine însuți. LUCRUL ACESTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ VREI SĂ-ȚI PĂRĂSEȘTI TOVARĂȘUL DE VIAȚĂ ȘI SĂ ÎNCEPI CEVA NOU. Înseamnă, pur și simplu, că acești oameni sunt atractivi și că Dumnezeu a creat ceva frumos. Reamintește-ți că ești puternic și că trebuie să deții controlul gândurilor și privirilor tale.

2. Stabilește niște bariere personale. Barierele îți vor proteja inima, mintea și căsnicia. Fă tot ce ține de tine să nu fii singur în același loc cu persoana pe care o găsești atrăgătoare. Păstrează conversațiile dintre voi la nivelul politeții și fă-le impersonale. Lucrul acesta te va ajuta să eviți crearea unui fals sentiment de intimitate sau să eviți o prietenie nepotrivită.

3. Adu totul la lumină. Au fost momente în viața mea când se părea că nu pot face absolut nimic cu privire la atracția mea față de cineva. În acele momente acea persoană a început să se infiltreze printre gândurile mele, chiar și când fizic nu era prin preajmă. Știam că acela e momentul să vorbesc cu tovarășul meu de viață. Pur și simplu aducerea acestui lucru la lumină și împărtășirea preocupării mele au expus situația în așa fel încât dușmanul să nu mai aibă loc să crească în întunericul minții mele. Acum, ca să începi o astfel de conversație cu tovarășul tău de viață îți trebuie o anumită doză de curaj și smerenie. Te rog, nu aștepta prea mult timp. Fii destul de curajos și fă-i de îndată ce observi problema. Conversația mea arăta ceva de felul acesta: „Îmi pare că sunt atrasă de _______ și nu vreau să-i dau niciun drept de apel vrăjmașului în toată situația aceasta. Deoarece te iubesc și prețuiesc căsnicia mea, am vrut să te implic în acest proces al meu. N-ai vrea, te rog, să te rogi pentru mine și să mă ajuți?” Mai mult, i-am permis să mă mai verifice din când în când să vadă cum evoluează lucrurile (promițându-i să-i ofer ultimele noutăți în mod sincer, fără să intru în defensivă). Ce am observat este faptul că pur și simplu aducând problema la lumină, a dispărut în doar câteva zile. Persoana pe care o găseam atrăgătoare nu s-a transformat într-o persoană urâtă peste noapte, însă vrăjmașul n-a mai putut să mă ispitească în felul acesta. Am fost cu totul sinceră în relația mea.

4. Păstrează o legătură a inimii strânsă cu tovarășul tău de viață. Desigur, unele dintre atracțiile tale pot izvorî dintr-o lipsă de legătură din căsnicia ta. Te rog, te rog, ba chiar te implor, fă o prioritate pentru tine să îți pui timp deoparte ca să ai o legătură intimă, din inimă cu tovarășul tău de viață. Dă-ți toate silințele ca să-ți păstrezi căsnicia sănătoasă și vulnerabilă. Dacă ți se pare că ai nevoie să ai conversația despre care am menționat mai sus, înțelege că aceasta este o oportunitate care să vă aducă și mai aproape unul de celălalt. Este o conversație care îi transmite tovarășului tău de viață faptul că îți pasă atât de mult de căsnicia ta, încât ești dispus să-ți asumi riscul de a-l supăra. Îi transmiți faptul că nu ții secrete față de el și că amândoi sunteți în aceeași echipă.

5. Roagă-te pentru căsnicia ta (și a persoanei pe care o găsești atrăgătoare). De fiecare dată când simt că vrăjmașul încearcă să stârnească în mine anumite sentimente față de o persoană, mă lupt cu aceste sentimente folosind ca armă binecuvântarea căsniciei mele. Declar cu voce tare: „Îl aleg pe tovarășul meu de viață! Aleg căsnicia mea! Și binecuvântez relația cu tovarășul meu să fie și mai intimă și mai strânsă.” Dacă persoana de care am simțit o oarecare atracție este căsătorită, mă rog pentru binecuvântarea și creșterea legăturii din căsnicia ei de asemenea. Vrăjmașului nostru nu-i plac rugăciunile noastre și, deseori, mă lasă în pace după ce mă rog.

A fi atras de altcineva nu înseamnă că trebuie să dai curs acelei atracții.  Nu înseamnă că ai făcut o greșeală căsătorindu-te cu persoana nepotrivită. Da, poate fi un semn al deconectării dintre voi care trebuie numaidecât rezolvată. SAU…pur și simplu lucrul acesta înseamnă să fii un om normal care observă alți oameni atractivi.

Nu trebuie să-ți fie rușine. Ești destul de puternic pentru a stabili anumite bariere. Tu deții controlul persoanei tale și tu ești cel care se ocupă de gândurile tale. Ai puterea să menții onestitatea și intimitatea în cadrul căsniciei tale. Ai oportunitatea să alegi să-l iubești pe tovarășul tău de viață din nou și din nou. Păstrează-ți calmul și păstrează vie legătura dintre voi!

Articol scris de Michaelann Chard.

Articol tradus în română de Stoica Timotei.

Credit poză: https://unsplash.com/photos/Y5bvRlcCx8k

5 SFATURI DESPRE CĂSĂTORIE FOARTE CUNOSCUTE CARE APROAPE MI-AU DISTRUS CĂSNICIA
5 MITURI PE CARE LE CREDEM – DUMNEZEU A SPUS: „EA E ALEASA!”
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii