CUM SĂ TE OPREȘTI

Cum să te oprești?

Cum să spui nu?

Cum să nu mai simți rușinea?

Cum să-I spui „Da!” lui Isus când tot trupul tău parcă urlă la tine?

Acestea sunt câteva dintre cele mai dese întrebări când vine vorba de păcatul sexual. Fie că este vorba despre o dependență legată de sex, pornografie, masturbare sau gândire plină de pofte. Acestea sunt dependențe care implică un aspect fizic. Trupul tău DOREȘTE ceva și își exprimă dorința cât se poate de clar. Aceste dorințe sunt reale și SUNT din partea lui Dumnezeu, așa că rugăciunea ta nu trebuie să fie: „Doamne, alungă Tu din viața mea aceste dorințe!” Nu, ci rugăciunea ta, printre altele ar trebui să fie: „Doamne, Te rog ajută-mă să mă înfrânez și să-mi administrez bine propriul trup!” Așadar, să nu cumva să crezi că, dacă ai aceste dorințe și ispite este un lucru păcătos. Este păcătos abia atunci când alegi să spui da pornirilor trupului tău, în loc să spui da neprihănirii lui Hristos.

1. Cum să te oprești și să spui nu?

  • Cunoaște-ți propriul De ce?și de ce nu iei parte în aceste acte. Dă-mi voie să ți-o spun pe șleau, „De ce”-ul tău trebuie să fie pentru Isus. Nu poate fi pentru curăția ta, pentru viitorul tău tovarăș de viață sau pentru a fi „un bun creștin”. Aceste lucruri pot fi niște motive bune și rodnice, însă tu ai nevoie de o ancoră care să te țină neclintit. Este ca și cum ai vrea să începi o dietă și motivul pentru care faci acest lucru este că vrei să arăți mai bine pentru o anumită persoană. Acest motiv nu te va sprijini și nici nu-ți va păstra concentrată atenția asupra dorinței tale de a ține dietă. Ioan 14:6; Isaia 26:3; Psalmul 11:3.
  • Când te simți ispitit, oprește-te din ceea ce faci și ridică-te. Ridică-te și proclamă adevărurile Scripturii în dreptul tău. Găsește 2 sau 3 versete pe care să le memorezi. Spune-le cu voce tare ca și cum i le-ai rosti vrăjmașului tău. Ceva ce m-a ajutat mult în privința aceasta a fost un studiu pe care l-am făcut din Matei 4. Isus a trecut prin ispită în pustie. Cum a rezolvat El problema ispitei? A fost prin proclamarea Scripturii în dreptul situației și circumstanțelor în care se găsea. Nu a fost prin „puterea voinței”! ADEVĂRUL a fost cel care a purtat autoritatea și puterea. Studiază despre cum Isus a spus „Nu!” vrăjmașului și imprimă-ți acest lucru în propria ta umblare și luptă împotriva păcatului din viața ta.
  • Păcatul tău vine atunci când ochii tăi nu sunt îndreptați înspre Hristos. De asemenea, păcatul nu apare din senin! Păcatul este plantat, udat, iar mai apoi ajunge să fie săvârșit. În Iacov 1:13-15 ni se explică foarte clar acest proces. Iacov 1:14, 15 spune clar: „Ci fiecare este ispitit atunci când este atras de propria lui poftă și momit. Atunci pofta, concepând, dă naștere păcatului, iar păcatul, odată înfăptuit, produce moartea” (NTR). Vezi, dragul meu prieten, ceea ce urmărești pe Instagram, mesajele, show-urile sau filmele pe care le urmărești, muzica pe care o asculți, și gândurile pe care le cultivi sunt primele lucruri de care ai nevoie ca să te schimbi dacă vrei să fii liber de păcat.

2. Cum să nu te mai simți vinovat și murdar?

  • Cunoaște ce a făcut Isus pentru tine pe cruce. Studiază evangheliile. Caută să cunoști că ceea ce a făcut El pentru tine are multă putere și autoritate. Știai că El a murit pe cruce pe DEPLIN conștient de ce decizii vei lua? Știai că iertarea Lui față de tine nu se plafonează la o anumită cantitate de păcate pe care le comiți? Harul Său îți este suficient (vezi 2 Corinteni 12:9), fie că simți sau nu lucrul acesta. Iertarea și harul Său pentru tine nu au niciun sens și niciodată nu vor avea până ce nu vei înțelege dragostea din spatele lor.
  • Spune unor oameni maturi spiritual din jurul tău lucrurile cu care te confrunți. Da, o să te simți stânjenit și o să ți se pară greu. Când i-am spus celei mai bune prietene de-a mea lucrurile cu care mă confruntam, nu glumesc și nu exagerez când îți spun asta…mi-au luat vreo 15 minute de tăcere în fața ei până mi-am deschis gura. A fost GREU! Am fost umplută cu rușine, însă ea mi-a răspuns cu har. Vrei să știi ce-i ciudat în toată chestiunea asta? Cele mai multe persoane cărora le-am spus despre păcatele cu care mă confruntam, și ele la rândul lor se confruntau cu așa ceva. Acest domeniu al păcatului nu este ceva nemaiîntâlnit. Nu ești singura persoană care se luptă cu asta. Însă ai nevoie să vorbești cu cineva despre lucrurile acestea, deoarece pe măsură ce vei face asta, mai multă lumină va veni în camera ta întunecată. Luminile încep să fie aprinse în cămăruța întunecată, pe care ai ținut-o întunecată prea multă vreme (vezi 2 Corinteni 6:14).
  • Alege să crezi adevărul mai presus de ceea ce simți. Dacă permiți sentimentelor tale să-ți dicteze ce anume să crezi despre propria ta persoană, atunci te vei lupta cu o ură față de sinele tău pentru tot restul vieții tale. Noi SUNTEM păcătoși prin însăși natura noastră și am fost născuți în robia păcatului. Dar Isus a venit în viața noastră ca Mântuitor al nostru. Mântuitorul nostru are toată autoritatea, tăria și puterea. Aceste păcate nu mai stăpânesc în viața ta, așa că oprește-te din a te mai comporta ca și cum ar mai avea vreo putere (vezi Romani 6:14).

Însă, înainte de a încheia, vreau să știi că ești iubit. Ești iertat. Nu ești singur. Însă nu mai poți continua în păcatul tău. În Romani 6:14 scrie: „Căci păcatul nu va mai domni asupra voastră, întrucât voi nu sunteți sub Lege, ci sub har!” Așadar, da, păcatul nu mai are putere în viața ta, deoarece harul este MAI PUTERNIC, însă păcatul ARE niște efecte secundare. Când Isus a iertat-o pe femeia prinsă în preacurvie, El a iertat-o în întregime. ÎNSĂ nu S-a oprit acolo. El i-a spus: „Du-te și, de acum înainte, să nu mai păcătuiești” (vezi Ioan 8:11, NTR). Dorința lui pentru noi este să ne elibereze de păcat și să trăim în sfințenie, din moment ce suntem purtători ai Duhului Său. El dorește ca noi să umblăm în curăție și să-L urmăm pe El. Există frumusețe și pace în pocăință. Nu este nicio rușine sau vină în pocăință! Pocăința este cea mai plină de bucurie faptă pe care o putem face în calitate de urmași ai lui Hristos, deoarece este o faptă intenționată prin care spunem: „Doamne, Isuse, eu nu pot trăi fără Tine. Cad în păcat de fiecare dată. Te rog, iartă-mă!” Și ghici c? EL CHIAR NE IARTĂ! El nu spune: „De ce ai păcătuit din nou? Am crezut că ai rupt-o cu păcatul ăla! De ce nu ai trecut încă peste păcatul ăla?”

El este iertare. Singura cale prin care vei fi în stare să umbli în această libertate și iertare este prin cunoașterea Lui. Lucrul acesta presupune să petreci timp la picioarele Lui în pocăință în fiecare zi, să-I mulțumești pentru dragostea Lui plină de har și să înveți cine este El. Lucrul acesta înseamnă să-ți deschizi Biblia.

Înțeleg lupta pe care o duci. Însă înțeleg și faptul că Isus este mai mult decât de ajuns pentru a putea birui păcatul. Umblă în adevăr. Umblă în dragoste. Umblă în har.

Articol scris de Rachael Kaulen.

Articol tradus în română de Stoica Timotei.

ȘI FEMEILE SE LUPTĂ
O SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ CREȘTINULUI CARE SE LUPTĂ CU DEPRESIA
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii