NU PERMITE NESIGURANȚEI SĂ TE FACĂ SĂ TE MULȚUMEȘTI CU MAI PUȚIN

Nesiguranța în perioada curtării ne poate face să luăm anumite decizii pe care în mod normal nu le-am lua. În mod special atunci când suntem foarte tensionați din cauza dorinței că vrem să ne căsătorim, însă suntem cât se poate de singuri. Putem chiar să ne trezim că intrăm într-o relație nesănătoasă crezând că doar atât merităm… Noi suntem aici ca să te ajutăm să vezi cum nesiguranța îți afectează întâlnirile și să-ți oferim niște sfaturi despre cum să speri la ce are Dumnezeu mai bun să-ți ofere!

NESIGURANȚA NU ROSTEȘTE ADEVĂRUL.

Când ne-am blocat într-un tipar al relațiilor lipsite de succes sau când nimeni nu ne-a mai propus sau ne-a refuzat o ieșire la un suc, putem vedea cum nesiguranța noastră începe să clocotească la suprafață:

„Ce este greșit cu mine?”

„Nu sunt suficient de bun?”

„Oare chiar merit ca cineva să se lupte pentru mine?”

„Oare mă va iubi cineva vreodată?”

Toate aceste vorbiri negative cu sinele nostru încep să ne întunece gândirea și să ne facă să nu ne vedem în mod clar – ba chiar să afecteze felul în care Îl vedem pe Dumnezeu. Cu cât ne „împrietenim” mai mult cu aceste întrebări și minciuni obositoare fără ca să le aducem înaintea Domnului, cu atât nesiguranța va prinde rădăcini în inima noastră.

NESIGURANȚA NE DISTORSIONEAZĂ FELUL ÎN CARE PERCEPEM REALITATEA.

Dacă am permis unor astfel de gânduri ale inadecvării să ne conducă în întâlnirile cu cineva de sex opus, putem ajunge să fim disperați după oricine care să umple acel gol din inima noastră. Poate cineva vine în viața noastră și rostește exact acele lucruri după care noi tânjim. Anumite steaguri roșii pot să ne alarmeze, însă par să nu ne împiedice să ne îndrăgostim de persoana respectivă. Este ceva măgulitor, încântător și care, cumva, ne confirmă că ea e persoana potrivită pentru noi. Putem să simțim din nou că suntem doriți, că cineva este interesat de noi, însă lucrurile acestea ne pot face să-i trecem cu vederea slăbiciunile. Însă măgulirea nu este un substitut pentru caracter și nu contează cât de bine te simți când știi că cineva te dorește – tu trebuie să-ți pui aceste întrebări serioase:

„Este vreun steag roșu care să-mi arate că această relație nu e potrivită?”

„Această persoană îmi împărtășește valorile pe care le am?”

„Mă interesează cu adevărat această persoană sau pur și simplu mi-e frică să rămân de unul singur?”

Poate am vrea chiar să grăbim ritmul unei relații în speranța că frica de a fi singuri va dispărea din viața noastră și că în sfârșit ne simțim suficient de buni, dar trebuie să știm că niciun om nu se poate vindeca pe deplin de aceste temeri. Trebuie să fim sinceri și să le aducem înaintea lui Dumnezeu, știind că doar El știe cum să le rezolve.

DACĂ EȘTI PRINS ÎN CICLURI ALE NESIGURANȚEI, OPREȘTE-TE DIN A-ȚI MAI DA ÎNTÂLNIRE CU PERSOANE DE SEX OPUS.

Dacă ne luptăm cu nesiguranța, cel mai probabil că nu avem niciun drept să începem o relație. Aceasta nu vine dintr-un loc caracterizat de vină, ci mai degrabă dintr-un loc al înțelegerii faptului că lui Dumnezeu Îi pasă mai mult de inima noastră decât de faptul că avem o întâlnire (cu oricine ar fi!). Când căutăm să ne punem timp deoparte pentru a ne rezolva temerile ascunse în inima noastră, noi Îi oferim Duhului Sfânt spațiul necesar pentru a vindeca acele locuri din inima noastră. Dacă folosim nesiguranța noastră pentru a ne conduce în călătoria întâlnirilor, se poate să ajungem să intrăm într-o relație cu o anumită persoană, dar nu pentru c-o iubim, ci pentru că ne dorim mai degrabă să avem pe cineva alături de noi (lucru care nu-i drept nici față de acea persoană, nici față de tine!). Așadar, nu-ți fie teamă să renunți la ceva ce știi din adâncul inimii tale că nu e bun, chiar dacă este ceva ce pare că ți-ai dorit dintotdeauna. Fă un pas înapoi, caută vindecarea inimii tale și crede din toată inima că dragostea adevărată merită acești pași ai călătoriei.

FĂ-ȚI TIMP SĂ LUCREZI LA SUFLETUL TĂU.

Vrei să afli câteva vești bune? Vindecarea este 100% posibilă, iar tu nu mai ești nevoit să mai trăiești vreodată într-un loc al nesiguranței! Se poate să ia ceva timp, însă cu cât investești mai mult în inima ta în această călătorie spre a deveni o ființă întreagă – cu atât te pregătești pe tine mai mult pentru a fi dedicat cu totul întâlnirilor pe care le vei avea în viitor.

Iată câțiva pași ai sufletului care te pot ajuta să înaintezi în acest proces:

1. Ce minciuni sau lucruri care mă înjosesc dau târcoale în mintea mea atunci când vine vorba de identitatea mea și viața mea sentimentală?

2 Ce lucruri scot în evidență acele minciuni? Se leagă ele de o amintire din viața mea?

3. Ce crede Dumnezeu despre mine? Ce spune Dumnezeu despre viața mea sentimentală?

4. Ce mă costă ca să-I dau lui Dumnezeu orice lucru care îmi produce nesiguranță?

5. Oprește-te și cere-I Duhului Sfânt să vină la tine așa cum ești. Cere-I să-ți arate care este primul pas înspre vindecare pe care trebuie să-l faci. Lucrul acesta poate fi consilierea, păstrarea unui jurnal zilnic, citirea unei noi cărți, implicarea într-un grup mic – sau orice altceva – Dumnezeu vede inima ta și știe cum să te conducă în locul în care ai nevoie să fii.

Articol scris de Moral Revolution.

Articol tradus în română de Stoica Timotei.

Credit poză: https://unsplash.com/photos/_6hAqnrDTNQ

DE CE „TIPUL” TĂU NU ESTE ÎNTOTDEAUNA BUN PENTRU TINE
NU TRĂI CU SCOPUL DE A TE CĂSĂTORI. TRĂIEȘTE CU SCOPUL DE A TRĂI.
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii