NU TRĂI CU SCOPUL DE A TE CĂSĂTORI. TRĂIEȘTE CU SCOPUL DE A TRĂI.

AM AVUT O MULȚIME DE DISCUȚII DESPRE CĂSĂTORIE. Căsătorie. Căsătorie. Și iar căsătorie!

Cam așa a fost viața mea în ultima vreme. Și nu doar pentru că sunt căsătorită, ci și pentru că am avut o mulțime de discuții pe tema aceasta, mai ales după ce-am tipărit ultima mea carte, „Love In Every Season” [„Dragostea în fiecare anotimp”, n.tr.]! Aceasta este o carte care se adresează atât celor singuri, cât și celor căsătoriți. Pentru a scrie o carte pe un subiect atât de important am fost nevoită am fost nevoită să văd atât perspectiva unora, cât și perspectiva celorlalți.

Însă ceva m-a făcut să fac un pas înapoi, și anume conștientizarea faptului că trăim într-o cultură care idolatrizează căsnicia. Nu o respectăm neapărat, însă cu siguranță că o idolatrizăm. O punem pe un piedestal și ne așteptăm ca de acum totul să meargă strună. Însă lucrurile nu funcționează așa. Și sfârșim prin a fi dezamăgiți. Devastați. Deziluzionați. Și chiar divorțați.

Nu spun prin aceasta că n-am fost conștientă mai dinainte de aceste lucruri. Am crescut într-o cultură creștină, am mers la un colegiu creștin și știu că nu este ceva străin nimănui să visezi la căsătorie. Căsătoria era „scopul suprem” al creștinului singur. Era lucrul pentru care trăiai.

„Într-o zi… te vei căsători, și de abia atunci viața ta va începe cu adevărat!”

În ultimele mele cercetări pe care le-am făcut am văzut că oamenii încă păstrează această mentalitate. De mai bine de un deceniu, împlinirea acestui scop suprem (de a fi căsătorit) a ajuns să fie un concept infuzat în distracțiile noastre, în predicile din biserică sau chiar și în colegiile biblice. Pentru mulți oameni a trăi înseamnă a urmări să se căsătorească.

Nu este nimic greșit în a-ți dori să te căsătorești. De fapt, aceasta este o dorință pusă în noi de Însuși Dumnezeu. Eu cel puțin am fost cunoscută ca încurajându-i atât pe bărbați, cât și pe femei să fie sinceri în ceea ce privește dorința lor de a se căsători, iar mai apoi să-și dea tot interesul și toate silințele să urmărească să-și împlinească acea dorință.

Acum, ceea ce mă sperie pe mine cel mai mult nu este dorința în sine de a ne căsători, ci așteptările pe care le avem de la căsătorie.

Avem o generație de oameni care intră în viața de familie cu mari așteptări cuplate cu o puțină cunoaștere.Și apoi, când începe acțiunea și îi lovește realitatea, acel lucru pe care l-am pus pe piedestal ajunge să se prăbușească.

Petrecem atât de mult timp ridicând în slăvi căsătoria, însă atât de puțin timp petrecem ca să ne pregătim pentru ea.

Atât de puțin timp ca să ne cunoaștem pe noi înșine!

Atât de puțin timp ca să ne vindecăm de trecutul nostru!

Atât de puțin timp ca să înțelegem de ce anume avem nevoie într-o relație!

Atât de puțin timp ca să determinăm ce fel de oameni ar fi buni pentru noi și ce fel de oameni n-ar fi buni pentru noi!

Atât de puțin timp în a ne stabili niște scopuri, în a ne îndeplini niște vise!

Atât de puțin timp în a trăi viața din abundență!

Însă iată care este lucrul important: Isus nu spune că „viața din abundență” începe atunci când ne căsătorim… El ne spune că ea începe atunci când începem să avem o relație cu El. Pentru omul care crede în Hristos, viața din abundență are loc chiar aici, chiar acum, chiar în acest moment – indiferent dacă ești singur sau căsătorit!

Este extrem de important să înțelegem bine acest adevăr: căsătoria s-ar putea să fie o parte frumoasă a călătoriei tale, însă nu este destinația ei finală. Nici pe departe! Pentru cei dintre voi care trăiți pentru a vă găsi un scop într-o relație, sunt aici să vă spun că acest lucru n-are să se întâmple. De ce? Deoarece nu acesta este scopul pentru care au fost făcute!

Căsătoria în sine nu-ți poate oferi un scop!

Căsătoria în sine nu-ți poate oferi vindecare!

Căsătoria în sine poate oferi siguranță!

Dacă nu poți găsi aceste lucruri încă din vremea când ești singur, atunci mai mult ca sigur că nu le vei găsi nici după ce te vei căsători! Însă toți cei care înțeleg aceste lucruri ÎNAINTE de căsătorie pot intra în viața de familie mult mai împliniți decât își pot imagina. Iar atunci când doi oameni împliniți se unesc prin căsătorie, lucrul acesta va face ca viața lor împreună să fie cea mai bună.

Nu trăi doar pentru a te căsători. Trăiește pentru a trăi! Trăiește pentru a te vindeca! Trăiește pentru a crește! Trăiește ca să înveți. Trăiește ca să-I slujești Domnului Isus. Chiar aici, chiar acum, în locul în care Dumnezeu te-a așezat. De ce? Deoarece viața din abundență nu începe abia după ce te vei căsători.

Viața din abundență poate fi trăită chiar acum!

Articol scris de Debra Fileta.

Articol tradus în română de Stoica Timotei.

NU PERMITE NESIGURANȚEI SĂ TE FACĂ SĂ TE MULȚUMEȘTI CU MAI PUȚIN
NU EȘTI O VICTIMĂ A ATRACȚIEI TALE!
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii