RELAȚIA TA DESTRĂMATĂ NU A FOST O PIERDERE DE VREME

Știu la ce te gândești: aceste ultime opt luni din viața mea au fost fără sens! Emoțiile, timpul, întâlnirile, cadourile – inutile, pierdute, lucruri pe care le arunci la gunoi, cum ar fi bucățelele de hârtie. Numai că acele bucățele reprezintă inima ta, iar timpul pierdut reprezintă viața ta. Timpul s-a dus, iar tu ești acum aici și, cu toate că știi cum să treci peste și să umbli cu Dumnezeu, este greu să vezi scopul unei relații încheiate.

Așa că iată niște nădejde cu care să-ți pansezi inima: Ultima ta relație nu a fost o pierdere de vreme!

Este exact lucrul de care ai nevoie pentru viitorul tău.

Relația destrămată te învață câte ceva despre tine însuți.

Despărțirea nu este un lucru plăcut – indiferent de ce parte a relației ești. Însă o relație încheiată ne ajută să învățăm mai multe despre noi înșine. Ne învață care ne sunt prioritățile, ne învață ce trebuie să schimbăm în viața noastră și ne învață cum putem să creștem în umblarea noastră cu Domnul. Dacă nu face altceva, face cel puțin următorul lucru: ruperea unei relații interumane – romantice sau de altă natură – ne conduce spre o dependență și mai mare de Hristos. Doar în și prin Hristos există răscumpărare pentru durerea păcatului omului. Doar prin Hristos putem zidi împreună înapoi și putem să ne reînnoim viziunea legată de viitorul nostru.

Pe măsură ce învățăm anumite lucruri despre noi înșine după o despărțire, vedem cât de utile ne sunt relațiile pe care le-am avut în trecut. Fiecare relație pe care am avut-o înainte de a-l cunoaște pe Josh m-a învățat câte ceva despre mine: de regulă a fost ceva neplăcut, cum ar fi un defect de caracter care avea nevoie de sfințire. Am învățat cum să NU mă comport în calitate de prietenă, am învățat care trebuie să-mi fie limitele și am învățat cum să lupt într-un mod corect. Acele relații, deși au fost scurte, n-au fost o pierdere de vreme. Ele sunt parte a poveștii vieții mele.

Relația destrămată te învață câte ceva despre ceilalți.

Relația ta destrămată nu doar că te învață câte ceva despre tine însuți, dar de asemenea te învață câte ceva și despre ceilalți. Te învață ce anume să urmărești la persoana în prezența căreia îți place să fii – cum îți afectează viața spirituală. Noi nu doar că suntem cunoscuți pe baza prietenilor pe care îi avem, dar și devenim precum oamenii cu care ne însoțim.

Prin relațiile destrămate învățăm și cum să-i iubim pe ceilalți păstrând în același timp barierele pe care ni le-am impus. Învățăm să fim răbdători și să așteptăm persoana care nu doar că spune că-L urmează pe Dumnezeu, dar care chiar face acest lucru. Învățăm cum să-i citim pe oameni, învățăm ce fel de oameni să păstrăm în cercul nostru de prieteni apropiați și învățăm când să spunem „nu”. Ca urmare a relațiilor prin care am trecut învățăm aceste lecții și, deși aceste lecții vin acompaniate de durere, Dumnezeu răscumpără acea durere și ne oferă o bucurie negrăită.

Relația destrămată ne învață câte ceva despre Dumnezeu.

În cele din urmă, relația care a ajuns la capăt nu este una irosită, deoarece ea ne învață câte ceva și despre Domnul Isus. Câteodată ceea ce ne face să ne apropiem mai mult de Dumnezeu este înlăturarea unui idol din viața noastră – iar poate că pentru tine acel idol a fost tocmai relația cu fostul tău prieten.

Dacă ești în căutarea unei relații care să te împlinească, care să-ți ofere un statut, în care să găsești dragoste, scop sau identitate, tu de fapt pui o relație supusă greșelilor pe tronul lui Dumnezeu. Aceasta este idolatrie! Când refuzăm să renunțăm la idolii noștri, Dumnezeu – în felul Lui iubitor, de Tată – câteodată va înlătura acel idol din viața noastră pentru a ne chema la o relație mai profundă cu El.

Chiar dacă o relație din viața ta nu reprezintă un idol pentru tine, despărțirea te învață adevăruri mai profunde despre suficiența, dragostea, harul și răscumpărarea lui Dumnezeu. El este Cel care este aproape de cel cu inima zdrobită. El este Cel care înțelege durerea. Mulți dintre noi învățăm mai mult despre Dumnezeu în durere decât atunci când toate lucrurile ne merg bine, deoarece atunci când suntem slabi, El este tare.

Relația ta destrămată nu este o pierdere de vreme – indiferent cât a durat. Folosește-de de ea pentru a deveni o persoană mai înțeleaptă, mai puternică și mai dependentă de dragostea lui Hristos. Folosește-o pentru a-ți ridica ochii înspre scopul tău veșnic și pentru a trăi frumos în zilele care-ți stau înainte.

Articol scris de Phylicia Masonheimer

Articol tradus în română de Stoica Timotei.

Credit poză: Thanks to Diego PH @jdiegoph for making this photo available freely on Unsplash https://unsplash.com/photos/uDuhW6RRi7s

10 SFATURI DESPRE CĂSĂTORIE PE CARE TREBUIE SĂ LE ȘTII
CE SĂ FACI CÂND EL SAU EA NU MAI ESTE VIRGIN(Ă)?
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii