SFATURI CU PRIVIRE LA RELAȚII PENTRU CEI SINGURI

Întotdeauna lucrurile sunt mai clare când privești la ele în retrospectivă. Lucrul acesta este cât se poate de adevărat în ceea ce mă privește. Foarte multe lucruri pe care le-am învățat cu privire la dragoste și relații – prin harul lui Dumnezeu – am învățat odată cu trecerea timpului. Dar, așa cum privind în retrospectivă putem învăța o mulțime de lucruri despre viață și despre dragoste, tot așa putem învăța și din experiența altora.

Putem învăța din greșelile altora și putem crește din înțelepciunea altora. Ne putem hotărî să urmăm calea care s-a dovedit a fi de succes pentru alții și să evităm blocajele care i-au făcut pe alții să se împotmolească. Am învățat foarte multe adevăruri și am evitat o mulțime de situații dureroase datorită mentorilor minunați pe care i-am avut în viața mea. Mentorii aceștia și-au deschis inima față de mine, m-au pus pe scaunul din față din viața lor și m-au învățat o mulțime de lucruri odată cu trecerea timpului.

SFATURI CU PRIVIRE LA RELAȚII PENTRU CEI SINGURI

Aseară stăteam întinsă în pat și mă gândeam la lucrurile pe care mi le-aș spune mie însămi… sfaturi cu privire la relații, lucruri pe care nu le știam cu ceva vreme în urmă, dar pe care le știu acum. Iată câteva dintre gândurile care mi-au trecut prin minte și pe care aș vrea să le împărtășesc cu voi:

NU POȚI ȘTII DE CE ANUME AI NEVOIE ÎNTR-O RELAȚIE PÂNĂ NU ȘTII CINE EȘTI CU ADEVĂRAT.

Gândul acesta este cu siguranță primul de pe lista mea. Este foarte ușor să petreci o grămadă de timp încercând să-l găsești pe alesul inimii tale, iar în timpul acesta să te pierzi pe tine însuți. Pune-ți timp deoparte să ajungi să te cunoști pe tine însuți, pentru ca mai apoi să ajungi să-ți dai seama ce fel de persoană ar fi potrivită în viața ta și ce fel de persoană n-ar fi potrivită în viața ta.

DOAR PENTRU CĂ O PERSOANĂ ÎNCEARCĂ SĂ-ȚI FACĂ CURTE NU ÎNSEAMNĂ ÎN MOD AUTOMAT CĂ EA E POTRIVITĂ PENTRU TINE.

Știu că sfatul acesta nu este unul dintre acelea care sunt oferite în mod obișnuit. Cu toții avem o dorință în noi de a fi iubiți, doriți, căutați. Însă câteodată ne împlinim acea dorință prin faptul că ne permitem să avem anumite relații care nu sunt nici bune, nici sănătoase pentru noi. Am făcut această greșeală de prea multe ori, iar în urma acestor relații inima mea a fost sfâșiată.

NU ÎNCERCA SĂ FORȚEZI LUCRURILE SĂ MEARGĂ CÂND ELE ÎN MOD LIMPEDE NU MERG.

Câteodată suntem conștienți că o relație este pur și simplu complicată și dificilă și, cu toate acestea, încercăm totuși să forțăm lucrurile pentru ca ea să meargă. Venim cu scuze pentru acele situații unde în mod clar trebuia să stabilim niște limite. Încercăm să forțăm lucrurile într-o anumită direcție în loc să lăsăm să vedem în ce direcție o iau în mod natural. Făcând astfel, vom ajunge în punctul în care ne vom trezi că doar împingând și forțând, lucrurile vor merge pentru noi. Însă relațiile sănătoase au nevoie să ofere spațiul necesar pentru ca lucrurile să se desfășoare în mod natural, pas cu pas, fără a fi împinse sau forțate.

NU ACCEPTA RELAȚIA ÎN CARE DOAR TU TE IMPLICI.

Am oferit mult prea mult de la mine în unele relații din trecutul meu și am avut așteptări foarte mici din partea celeilalte persoane. Să nu cumva să faci și tu aceeași greșeală! În ultima carte pe care am scris-o, Love in Every Season [„Dragostea în toate anotimpurile], am explicat faptul că relațiile pot fi asemănate cu viața plantelor… dacă oferi prea puțin vei omorî acea relație. Însă și reversul este valabil: dacă oferi prea mult, la fel vei omorî acea relație. Găsirea echilibrului potrivit este punctul cheie în orice relație. Relațiile sănătoase au nevoie să fie caracterizate de echilibru: amândoi dăruiesc și amândoi primesc.

FII AUTENTIC.

Dacă pretinzi să fii cineva care nu ești, o vei face pe cealaltă persoană să fie atrasă sau să se îndrăgostească de o versiunea falsă a ta. Nu-ți fie atât de frică de respingere, încât să te arăți altfel decât ești. Găsește pe cineva care să te iubească exact așa cum ești.

NU TE BAZA PREA MULT PE ORARUL TĂU.

Când eram singură și mă gândeam la felul în care trece timpul, simțeam că e ca și cum s-ar scurge nisipul printre degetele mele. Simțeam că exista un ceas care tot ticăia, iar eu eram deja în întârziere. Eram în întârzierea găsirii persoanei potrivite, eram în întârzierea începerii vieții de familie, eram în întârzierea de a avea copii. Eram în întârziere de a face ceea ce voiam să fac. Însă ceasul meu interior era setat greșit. M-am încrezut atât de mult în orarul meu, încât am început să mă îndoiesc de orarul lui Dumnezeu. În cele din urmă am ajuns să realizez cât de greșită era perspectiva mea – deoarece dacă lucrurile ar fi stat altfel, n-aș mai fi avut căsnicia pe care o am astăzi. Iar ceea ce am astăzi este ceva ce nici prin cap nu-mi trece să dau la schimb.

ACCEPTĂ RESPINGEREA.

O, Doamne, și cât a dorit atunci când am fot respinsă, când toți acei băieți nu erau atât de interesați de mine, cât am fost eu interesată de ei! Respingerea doare. Ea mereu doare. Dar schimbarea perspectivei despre respingere schimbă de fapt totul. Dacă vezi respingerea ca pe o ușă închisă, lucrul acesta te ajută să te îndrepți în schimb spre ușile deschise înaintea ta. Acum, când privesc retrospectiv, sunt mulțumită pentru acele uși închise – deoarece ele m-au făcut să mă îndrept în direcția în care Dumnezeu voia ca eu să mă îndrept.

NU SUBESTIMA PRIETENIA.

Nu-i lăsa pe oameni să te sperie atât de tare încât să nu-ți mai dorești să începi o prietenie cu cineva. Nu vei ajunge în „friend-zone” doar pentru că ai ales o prietenie pentru un sezon. De fapt, prietenia este o bază solidă pentru zidirea unei relații. Cele mai bune relații de căsătorie au loc atunci când te căsătorești cu BFF (cel mai bun prieten al tău, de-o viață și pentru o viață). Așa că te îndemn să începi fiind prietenoasă mai întâi (prietenos).

DOAR PENTRU CĂ TE SIMȚI FIZIC ATRAS DE CINEVA, NU ÎNSEAMNĂ ÎN MOD AUTOMAT CĂ ACEA PERSOANĂ ESTE POTRIVITĂ PENTRU TINE.

Nu-ți baza alegerile tale în domeniul relațiilor pe atracția fizică față de cineva, deoarece atracția fizică poate fi extrem de înșelătoare. Este important să nu uiți niciodată faptul că atracția fizică, da, este importantă, dar ea este doar o bucățică din întregul aspect al atracției. Caută pe cineva de care ești atras intelectual, emoțional și spiritual, nu doar fizic, deoarece astfel de lucruri completează imaginea de ansamblu a unei relații sănătoase.

NU AMÂNA CA SĂ TRĂIEȘTI.

Nu petrece prea mult timp crezând că viața va începe CÂND… te vei căsători, vei întemeia o familie, vei avea copii. Viața este în desfășurare chiar acum! Nu ai siguranța zilei de mâine, însă ai ziua de azi! Caută să înveți să trăiești fiecare zi folosindu-ți darurile cât poți mai bine, bucurându-te de fiecare moment și trăind din plin aici și acum.

TE VEI SIMȚI TOT LA FEL DE ÎNTREG ÎNTR-O RELAȚIE CÂT TE SIMȚI ÎN VREMEA DE SINGURĂTATE.

Gândul acesta este probabil cel mai important sfat cu privire la prietenie pe care ți-l pot oferi. Așa că asigură-te că începi să te vindeci azi – chiar acum! Ocupă-te de bagajul trecutului tău, definește-ți bine identitatea și cere-I lui Dumnezeu să-ți dea o viziune pentru viitorul tău. Tot ceea ce investești în a deveni sănătos și întreg chiar acum vei recolta răsplățile mai târziu în relația pe care o vei avea. Să nu cumva să crezi că n-are niciun rost să cauți să devii cea mai bună versiune a ta! Ba dimpotrivă.

Articol scris de Debra Fileta.

Articol tradus de Stoica Timotei.

Thanks to Dex Ezekiel @dexezekiel for making this photo available freely on Unsplash.

DE CE NU EXISTĂ „SUFLETUL PERECHE” ?
15 SEMNE ALE UNEI RELAȚII DE PRIETENIE TOXICE
Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii