SPERANȚA S-A NĂSCUT

Crăciunul este o perioadă minunată. Biblia spune că pentru tine S-a născut un Salvator. El nu a fost doar născut în această lume; El s-a născut pentru tine și pentru mine într-un mod individual. În Matei 1:21 scrie că El Își va salva poporul de păcatele lor. Noi suntem poporul Lui, dar tot avem nevoie de salvare. Noi suntem creația lui Dumnezeu, dar totuși avem nevoie de răscumpărare.

În Biblie este scris că El a venit să distrugă lucrările diavolului.

Isus nu a venit doar ca să ne ofere o sărbătoare, ci El a venit să ne ofere libertate, vindecare, salvare și speranță.

Magii L-au numit Rege, iar Regele Regilor nu a venit să ne prezinte o religie, ci să ne dea în dar Împărăția cerurilor. Mesajul Lui a fost mesajul Împărăției. El ne-a prezentat salvarea ca pe o cale de a intra în Împărăția Sa. Trăirea în Împărăția este ceea ce urmărim, iar acolo este locul unde trăiește speranța.

Noi celebrăm că speranța s-a născut și că dorința noastră e ca El să se nască în inimile fiecăruia dintre noi.

Reflectând asupra perioadei când Isus a apărut în lume, realizăm că nu a fost una deloc ușoară.

O călătorie de 140 de kilometri pe un măgăruș, cu Maria însărcinată în luna a 9-a.

Financiar, emoțional și fizic ei s-au chinuit.

Vreau să observi totuși această răsturnare de situație: Iosif aproape că a părăsit-o pe Maria, însă Dumnezeu a intervenit. Deși ei călătoreau de o bună perioadă de timp în circumstanțe precare, Dumnezeu a adus câțiva magi și o binecuvântare financiară. Apoi mai erau și tulburări politice și un masacru de copilași și bebeluși, dar Dumnezeu i-a protejat pe ei 3 într-un mod supranatural. În mijlocul acestui provocator și complicat Crăciun, speranța era acolo, Dumnezeu era acolo și au biruit.

Posibil că acest Crăciun nu s-a simțit ca și cum speranța S-a născut, ci mai degrabă că iadul s-a dezlănțuit. Poate ai o problemă care necesită intervenție divină din partea lui Dumnezeu. Acesta este sezonul miracolelor. Există speranță! Pas cu pas, Dumnezeu îți va arăta bunătatea Sa și vei experimenta direcția, pregătirea și instruirea Sa.

Indiferent cât de complicat ar fi acest Crăciun pentru tine, Isus Hristos este Cel de care nu trebuie să te lași. Nu renunța la speranță! Nu renunța la visurile tale! S-ar putea să nu se întâmple chiar în acest moment, însă Dumnezeu este un Dumnezeu al miracolelor.

Doresc să împărtășesc cu tine despre Dumnezeul din leagăn. Ca și creștini, noi credem că Isus Hristos este Dumnezeul încarnat. Ioan 1:1,4,14- “La început a fost Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. În El era Viață, și Viața era lumina oamenilor…Și Cuvântul S-a făcut trup și a locuit printre noi, plin de har și de adevăr. Și noi am privit slava Lui, o slavă întocmai ca slava Singurului născut din Tatăl.”

Isus este pre-existent. Începutul nu a fost cauzat de început; a fost cauzat de Altcineva. Isus nu S-a oprit din a fi Dumnezeu când a devenit om (Filipeni 2:6-7). De aceea, El a fost batjocorit, obosit, înfometat și a experimentat viața ca un om, în timp ce era totuși Dumnezeu.

Isus nu are lumină; El este Lumină. Dacă tu ai lumină și o oferi altcuiva, o pierzi. Însă, dacă tu ești lumină, tu poți dărui lumină și altora. Există o singură sursă de lumină și aceea este Isus Hristos.

Dacă ești în întuneric, nu ai nevoie să mai fii acolo vreodată, când există lumină. Tot ce ai de făcut ca să primești lumină este să chemi Numele lui Isus, iar lumina lumii va penetra întunericul din tine și îl va îndepărta.

Biblia spune că în Hristos era viață. Observă că nu spune că avea viață. Toți avem viață, însă nu suntem viață. Nu o putem controla. Isus Hristos este sursa vieții. Dacă te simți mort pe interior, nu ai nevoie de parfumul religiei și de ritualuri. Ai nevoie de Isus Hristos!

Cu Isus devii viu; fără Isus de abia exiști.

Gloria lui Dumnezeu este manifestarea practică a bunătății lui Dumnezeu. Când bunătatea lui Dumnezeu se arată, gloria Sa este privită. Când Dumnezeu îți îndeplinește nevoile în mod supranatural, te vindecă de boală, îți salvează căsnicia, îți sprijină finanțele; acestea sunt o manifestare a bunătății și gloriei lui Dumnezeu. Cred că Dumnezeu vrea să elibereze gloria Sa asupra vieții tale.

Isus este plin de bunăvoință și motivul pentru care El îți poate oferi toată această bunăvoință este pentru că a plătit deja prețul cu moartea Sa. Astăzi, El dorește să își extindă bunăvoința Sa asupra ta. Isus se pricepe mai bine la a te salva, decât tu la a păcătui. Isus se pricepe mai bine să te iubească, decât tu la a te urâ pe tine însuți. Dragostea Sa o să te copleșească, o să te ridice și o să îți ofere un sens din nou.

În ultimul rând, Biblia spune că El este plin de adevăr, aceasta este definiția adevărului. Când recunoști că Isus este Dumnezeu, atunci nu mai poți avea propriul tău adevăr. Cuvântul lui Dumnezeu nu se schimbă, iar dacă îl lași să fie adevărul vieții tale, tu vei fi acela care se schimbă. El te va ridica la nivelul standardului Său, în loc să se coboare la nivelul neputinței tale.

Isus a părăsit gloria Cerului, a venit în lumea noastră și a îmbrățișat-o fără să îi accepte corupția. Când a murit, El ne-a spus să facem același lucru. El vrea ca noi să îmbrățișăm lumea fără compromisul ei. El dorește ca noi să fim lumina lumii noastre. Această lume are nevoie de mai mulți misionari: plini de Duh, plini de dragoste, viață, lumină, bunăvoință și adevăr – oameni care îl cunosc pe Dumnezeul lor și fac lucrări în numele Lui.

Rugăciune de salvare

Dacă nu ai o relație bună cu Dumnezeu sau o relație cu Dumnezeu prin Isus Hristos, preia această rugăciune ca pe o oportunitate să ajungi să ai o asemenea relație:

Doamne Isuse, sunt un păcătos, te rog iartă-mă de toate păcatele mele și spală-mă cu Sângele Tău. Cred că Tu ești Fiul lui Dumnezeu care a venit pe pământ. Tu ai devenit om și ai murit pentru mine pe cruce. Ai înviat și vei veni din nou. Îmi pun credința nu în abilitatea mea de mă schimba, ci în Tine. Izbăvește-mă, dă-mi o inimă nouă. Am obosit să încerc să mă schimb. Vindecă-mă cu un miracol. Umple-mă cu Duhul Tău cel Sfânt. Izbăvește-mă de cel rău. Îți promit că Te voi urma, în numele lui Isus!

Predică de Pastorul Vlad Savchuk; Blog de Edward Gardiner

Articol tradus în română de Stan Anamaria.

Close Coșul meu
Recently Viewed Close
Close

Close
HVNLY
Categorii